Stellendam

De zeilmaker in de haven van Stellendam kon ons niet helpen. Hij kende echter wel een zeilmaker in Middelharnis, een paar kilometer verderop. We hadden 2 opties: met de boot naar de zeilmaker en daar het grootzeil aftuigen of in Stellendam het zeil demonteren en met alternatief vervoer naar de zeilmaker. Ik koos voor het laatste. De havenmeester was zo vriendelijk mij af te zetten bij het ‘busstation’ van Stellendam. Dit bleek niet meer dan 2 vervallen bushokjes met een fietsenrek in het midden. Na een half uur stapte ik uit de bus in Middelharnis centrum. Google Maps leerde dat het nog ruim een kilometer was naar de zeilmaker. Op zich geen probleem voor zo’n fitte jongeman als ik, zou mijn vader zeggen. Echter, de zeilzak woog zeker 40 kilo en was onhandelbaar groot. De Uber-app liep van schrik vast toen ik een taxi wilde oproepen. Dan maar ouderwets via de taxi-centrale. Nu bleek het dichtstbijzijnde taxibedrijf in Oude-Tonge te zitten en hun enige taxi was bezet in Nieuw-Tonge. Toen ik verbaasd de opmerking van de telefoniste herhaalde dat het zeker een uur zou duren voordat de taxi ter plekke zou kunnen zijn, realiseerde ik me waarom mensen van de buiten de Randstand ons soms arrogant vinden. Ik moest me aanpassen. Monter stapte ik plaatselijke buurtsuper binnen, met al mijn charme sprak de eerste de beste dame van middelbare leeftijd aan en legde mijn probleem uit. 3 minuten later zat ik met Greet in een piepklein autootje onderweg naar de zeilmaker. Greet was vanwege haar man verhuisd naar Middelharnis, werkte ‘op’ Hellevoetsluis en heeft drie keer herhaald dat ze het maar heel wat vond dat ik de wereld ging rondzeilen. Het zicht door haar achteruitrij-spiegel werd compleet geblokkeerd door de donkerblauwe zeilzak die maar net paste.

Een half uur later was het grootzeil gerepareerd. Ondertussen had ik de taxi besteld om mij terug te brengen naar Stellendam om de snelheid erin te houden. Opgeschrikt door de achteruitrij-pieper van de taxi liep ik naar buiten. De allergrootste bus die ik ooit gezien heb inclusief rolstoellift en stoelen voor 11 passagiers kwam het terrein oprijden. Ik hoefde me nu geen zorgen te maken of de zeilzak erin zou passen.

63 antwoorden op “Stellendam”

  1. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

  2. Amazing! Your site has quite a few comment posts. How did you get all of these bloggers to look at your site I’m envious! I’m still studying all about posting articles on the net. I’m going to view pages on your website to get a better understanding how to attract more people. Thank you!

  3. There is perceptibly a lot to identify about this. I consider you made some good points in features also.

  4. Just wanna admit that this is extremely helpful, Thanks for taking your time to write this.

Reacties zijn gesloten.