Mee zeilen?

Vanaf augustus zeil ik naar de Cariben! Vanaf Amsterdam, Engeland, Frankrijk via Portugal naar de Canarische eilanden om uiteindelijk de oversteek te maken naar Suriname of Barbados.
Daarvoor ben ik op zoek naar leuke mensen die een stuk mee willen zeilen. Dus zoek je een excuus om achter je bureau vandaan te komen, even weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen thuis, herinneren hoe het voelt om zonder telefoon en internet te leven, genieten van de vergezichten over de zeeën vergezeld van albatrossen en dolfijnen, neem dan contact met mij op.

Planning
Begin augustus vertrek uit Nederland
Aug: Engeland en Frankrijk
Sept: Noord Spanje en Portugal
Okt: Zuid-Portugal  en/of Canarische eilanden
Novr/Dec: Canarische eilanden
Jan ’19: Atlantische oversteek
 

Opstappers
Afhankelijk van het traject zoek ik 1 tot 3 opstappers. Traject, data en lengte van verblijf aan boord gaan altijd in overleg. Tot begin augustus ben ik vrijwel iedere dag aan boord van de LEF. Kom eens langs voor een kennismaking, drinken we een kop kop koffie of we kunnen een stuk gaan zeilen.
Graag wil ik vooropstellen dat ik tijdens de trip niet aan jou als opstapper wil verdienen. Ik ga mijn droom verwezenlijken en ik hoop een aantal gelijkgestemden te vinden die dat ook willen. We zullen dus als gelijken aan boord zijn, alhoewel ik natuurlijk wel de schipper ben ;-). Dus verwacht geen gekookt ei iedere ochtend en je zal zelf je bed moeten opmaken.

Kosten
Gemaakte kosten worden gedeeld door alle opvarenden. Hieronder vallen: eten en drinken, diesel, liggelden, inklaringskosten, belastingen, etc. Hiervoor open ik een rekening waar iedere opstapper en ik een gelijk bedrag op storten. Bij afstappen wordt de rekening opgemaakt en het restant verdeeld over de deelnemers.
Per opstapper vraag ik een eenmalige bijdrage van EUR 50. Voor dit bedrag zorg ik voor verzekering van het schip, veiligheidsvoorzieningen als reddingsvlot, vuurpijlen, EHBO benodigdheden, reddingsvesten, lifelines, kaarten en pilots, satellietcommunicatie tbv navigatiedoeleinden, navigatieapparatuur, dinghy en BBmotor, zeil- en motoronderhoud, etc.
Eventuele schade, verlies of zoekraken van spullen zijn voor rekening van de veroorzaker (zorg voor een WA-verzekering).
Kosten van reizen naar de opstapplaats en/of van de afstapplaats zijn voor rekening van de opstapper.

Schip
De LEF is voorzien van alle benodigde navigatie apparatuur, veiligheidsvoorzieningen en benodigdheden. Voor een overzicht zie de

Het schip


Mocht je zaken missen of onduidelijk vinden, laat het me weten.

Handige tips
Ik ga er van uit dat je zelf in ieder geval het volgende regelt (lijst is een handvat en niet volledig):
– Verzekeringen (ziektekosten-, reis- en evt overige aanvullende)
– Inentingen (incl boekje om aan te kunnen tonen bij inklaren)
– Zeilkleding (als je eigen reddingsvest mee wilt nemen, check dan bij luchtvaartmaatschappij ivm gaspatroon)
– Slaapzak + kussensloop
– Badhanddoeken
– Visa indien nodig
– Hoofdzaklamp met rood en witlicht
– Vermaak: boeken (ik heb een bescheiden scheepsbibliotheek), downloaden Netflix, luisterboeken via bijv. Storytel(lekker voor in de nacht)