Niet de kluts…

We hebben geen tijd meer. Het is op. We snappen hetzelf ook niet meer. We hadden het zo goed gepland, maar de tijd heeft ons ingehaald. Of sukkelt nog achter ons aan. Wat we ook bedenken we komen er niet uit. Volgen we ons plan eten we pas om 20u s avonds. Doen we wat de computer zegt, ontbijten we midden in de nacht. Maar in beide gevallen staat de zon hoog aan de hemel. Al hebben wij letterlijk zeeën van tijd, wij hebben alleen geen weet meer van de tijd. We leven in een tijdsvacuum, zo moet tijdeloosheid voelen. Er is maar één conclusie: WE ZIJN DE TIJD KWIJT.

We zitten nu 21 dagen op zee. 21 dagen die, op wat details na, identiek zijn geweest. We wisten dat we door 3 tijdszones zouden zeilen. Of waren het er toch vier. Iedere woendag hebben we op de kalender aangekruist en zetten we de klok 1 uur achteruit. 3 woensdagen maakt dan -3u. Om 12 s middags verzetten D en ik de kaartplotter, laptops, de scheepsklok en mijn telefoon braaf op de tijd die wij denken dat correct is. D pijnigt zijn hersenen en probeert zijn telefoon op Pacific tijd te krijgen maar de afspraken in zijn agenda op Amsterdam tijd te houden. Dit om te voorkomen dat hij dadelijk onverhoopt om 4u ‘s nachts bij de kapper zit te wachten op een knip beurt. Om het makkelijk te maken houden de Marquesas er ook nog -9,5u tijdsverschil met GMT op na. Dus de laatste woensdag hebben we er 1,5u van gemaakt. Maar als onze refentie Nederland dit weekend ook nog naar zomertijd gaat, zijn wij het spoor bijster en doen we maar wat. Totdat de havenmeester van Nuku Hiva ons morgen uit de droom gaat helpen en ons weer met beide benen in de tijd zet door te vertellen hoe laat het is!
Het einde nadert! Over 24 uur hopen we ons anker te laten vallen in de baai van Nuku Hiva en ons daar laten vertellen wat de procedures zijn. Als we mazzel hebben, doen we mee aan de loc down tot 15 april. Dit betekent een avondklok van 20u tot 5u ds ochtends. Als we pech hebben, moeten we in quarantaine. Wij hopen op een brakke internet verbinding, een uitzich
t anders dan de eindeloze zee en wellicht als bonus een bezoek aan land. Na 23 dagen schommelen kijken we daar naar uit!

Reacties zijn gesloten.